FAQ

FAQ - Често задавани въпроси

По-долу сме съставили отговори за вас на често задавани въпроси за нашите SOS продукти.

 ОБЩИ 

Какво представлява марката SOS?

SOS е вашата марка за медицински продукти на аптечно ниво, които спомагат за бързо, ефективно и надеждно лечение на типичните здравни проблеми в ежедневието.

Къде мога да купя SOS продуктите?

В България Вие може да закупите SOS-продуктите в дрогерии, аптеки, аптечни складове, търговски вериги, търговци на едро и дребно за медицински изделия, онлайн аптеки, онлайн дрогерии, супемаркети, хипермаркети, дистрибутори и разбира се от официалният представител на марката за България фирма Ти Ейч Би Дистрибюшън ООД.  

Къде мога да намеря повече информация за продуктите?

На страниците с продуктите в нашия интернет сайт наред с информацията за продуктите сме поставили за вас и често задавани въпроси и техните отговори. Допълнителна информация обикновено може да намерите и в листовките за продуктите, които може да изтеглите от категорията Листовки за продуктите. 

Не намирам повече определен SOS продукт в търговската мрежа?

SOS непрекъснато се адаптира към новите научни изследвания и променящите се потребности на потребителите. В резултат на това  към асортимента се добавят нови артикули, а стари продукти се изтеглят от асортимента. Някои търговци на дребно също не поддържат цялата гама SOS. Повечето от нашите продукти обикновено се предлагат в големи магазини за дрогерии, аптеки както и в онлайн магазините.

 КОЖА & НОКТИ 

Колко дълго мога използвам SOS Микро сребърния крем?

Кремът SOS MicroSilber е предназначен за постоянна употреба. Може да се използва няколко пъти на ден по лицето, ръцете, тялото и също при разкъсана кожа.

Може ли да се използва SOS Микро сребърния крем също при бременност и кърмене?

SOS MicroSilber крем може без проблем да се използва по време на бременност и кърмене.

Подходящ ли SOS Микро сребърния крем за малки деца?

SOS MicroSilber крем може да се използва безопасно при малки деца.

 Подходящ ли е SOS Микро сребърния крем за употреба при екземи (Neurodermitis)?

SOS MicroSilber крем е особено подходящ за употреба при екземи (Neurodermitis).

Съдържа ли се в SOS Микро сребърния крем нано-сребро?

Кремът SOS MicroSilber съдържа само микро сребърен крем с висока чистота, който се нанася върху кожата. Кремът не съдържа колоидно сребро и никакви съставки от нано-сребро, които могат да проникнат в кожата.

Как действа SOS Микро сребърния крем?

SOS MicroSilber крем съдържа микро сребро, пантенол и липиди.

Среброто (под формата на сребърни йони) показва антибактериални свойства в организма дори при много ниска концентрация. Това свойство се основава на реакцията на сребърните йони с протеиновата структура на бактериалните клетки. Сребърните йони увреждат протеиновата структура на бактерията и причиняват функционални смущения в нейната жизнената клетъчна активност. Това се случва преди бактериите да имат шанс да навредят на човешкия организъм. Среброто е бактерицидно.
Пантенолът, съдържащ се в крема, насърчава естествения процес на обновяване на кожата. Ценното соево масло добавя липсващи липиди към кожата, успокоява кожата и подобрява гладкостта на кожата. Глицеринът гарантира, че влагата на кожата се запазва и я предпазва от дехидратация.

Каква е концентрацията на сребро в SOS Микро сребърния крем?

Концентрацията на сребро в крема SOS MicroSilber е 0.1%. Дори и най-малките количества сребро имат противовъзпалителен ефект.

Може ли SOS Микро сребърния крем да се използва и при алергия към никел?

Кремът SOS MicroSilber може безопасно да се използва при алергия към никел.

Може ли SOS Спреят за рани да се използва по време на бременност и кърмене?

Няма данни за мутагенни (т.е. наследени) или ембриотоксични действия на съставките. Въпреки това, поради липсващи проучвания и дългогодишен опит при бременни и кърмачки, спрей за почистване на рани SOS трябва да се използва само в случаи след консултация с лекар.

За коя област на приложение е подходящ SOS спреят за почистване на рани?  

SOS Спреят за почистване на рани е подходящ за лечение на остри рани, напр. рани получени при стъргане или рязане, както и изгаряния от първа и втора степен.

Може ли SOS Спреят за почистване на рани да се използва също при изгаряния и открити рани?

SOS Спреят за почистване на рани може да се използва както за по-малки отворени рани, а така също и за изгаряния от 1 и 2 клас. При големи открити рани и сериозни наранявания винаги трябва да се направи консултация с лекар.

Подходящ ли е SOS Спреят за почистване на рани за деца?

SOS Спреят за почистване на рани е безопасен за употреба при деца. 

Какви са активните вещества в SOS Препаратът против мазоли?

Комбинацията от активни съставки в SOS препаратът против мазоли се състои от салицилова и млечна киселина. Един грам разтвор за употреба върху кожата съдържа 120 mg салицилова киселина и 49 mg 90% млечна киселина.

Как действа SOS Препаратът против мазоли?

Активните съставки на салициловата и млечната киселина принадлежат към групата на така наречените вещества кератолитици. Този термин се основава на кожната субстанция кератин. Това са средства, които подпомагат отделянето на най-горния слой на кожата, известен също като роговица. Салициловата киселина има свойството да разхлабва твърдото сцепление на клетките на роговидния слой и по този начин да улесни отстраняването на мъртвите кожни клетки. Ето защо тя се оказа ценна в случаите на нарушения при роговицата (медицински: хиерикератоза). Други предимства на салициловата киселина са антимикробно и противовъзпалително действие. Тя е ефективна срещу бактерии, дерматофити и дрожди и с това може да предотврати инфекции в засегнатата кожа. Млечната киселина, подобно на салициловата киселина, омекотява и изглажда кожата в местата с мазоли. Като естествен овлажняващ фактор на кожата, млечната киселина подобрява водното съдържание на роговицата и нейната разтегливост. По този начин киселинната защитна обвивка на кожата се подсилва и кожата се предпазва от дехидратация. В допълнение, млечната киселина също така упражнява слабо дразнение на кожата, което засилва лечебния процес. Салициловата  и млечната киселина се допълват взаимно в свойствата си при лечение на мазолите. В комбинация те улесняват омекотяването, разтварянето и отстраняването на дебели слоеве от роговите клетки с твърдата им сърцевина.

 СТОМАХ & ЧЕРВА 

Колко дълго трябва да се използва SOS слабителното средство, докато настъпи ефект?

Действието на продукта е индивидуално и обикновено се проявява до 8 часа след приемането му.

Може ли SOS слабителното средство да се използва по време на бременност или кърмене?

Тъй като все още няма достатъчно много изследвания по тази тема, използвайте слабителното средство след консултация с лекар

Каква е препоръчителната доза на ден за SOS слабителното средство?

Препоръчителната доза е между 1-2 пакетчета на ден

 УСТА & УСТНИ 

Могат ли SOS лепенките против херпеси за устни да се използват по време на бременност или кърмене?

Използването на  SOS пластирите за устни при бременни и кърмещи жени се счита за безопасна, но се препоръчва консултация с лекар или фармацевт, преди да се използва някакъв здравен продукт.

Какво активно действащо вещество се използва в SOS лепенките против херпеси?

SOS пластирите против херпеси не съдържат активно вещество. Действието им се основава на хидроколоидна технология с принципа на заздравяване на влажните рани.

Как действат SOS лепенките против херпеси?

SOS пластирите против херпеси принадлежат към групата медицинските изделия и незабавно облекчават болката чрез покриване на нервните окончания. Пластирът предпазва раната от вода, мръсотия и бактерии и намалява риска от замърсяване. Чрез хидроколоидната технология на лепенките лечението се извършва в съответствие с принципа на влажното заздравяване на рани. Това подобрява скоростта на лечение, намалява сърбежа, изтръпване и парене, зачервяване и подуване намалява появата на мехури и помага за предотвратяване на лющене и образуване на корички.

Колко дълго може да остане SOS лепенката против херпеси върху устните?

Докато SOS пластирът не започне от само себе си да се отлепва, не трябва да се отстранява. Обикновено това се случва след около 8 часа. Това обаче може да бъде индивидуално различно.

Как да отстраня SOS лепенката против херпеси без да отворя раната?

Ако пластирът започне сам да се отлепя или искате да го отстраните преждевременно, хванете пластира от едната страна и внимателно го издърпайте, за да се разшири и бавно да се отлепи от кожата. Не издърпайте пластира далеч от кожата или нагоре, тъй като това може да разкъса отново раната!

 МУСКУЛИ & СТАВИ 

Могат ли SOS топлинните продукти да се използват за регулиране на болки?

SOS топлинните продукти са подходящи за употреба при контролиране на болки, като особено тук се препоръчва лечението с SOS топлинен пластир против болки.

Трябва ли SOS топлинните пластири да се отстраняват предварително преди къпане?

SOS топлинните пластири не са подходящи за употреба по време на душове или къпане и следователно трябва да бъдат предварително отстранени. Моля, избягвайте прилагането на лосион или крем преди употреба, тъй като продуктите не се придържат добре към кожата. Само SOS текстилният колан може да се постави върху кожа намазана с крем.

Могат ли SOS топлинните продукти да се използват многократно?

След като протече химическата реакция ( между активен въглен, железен оксид и кислород), топлинните пластири вече не отделят топлина. Следователно, многократното използване не е възможно. Само SOS текстилният топлинен колан може да се използва многократно, но е необходимо да се зарежда с нови топлинни пластири. 

Трябва ли да се отстранява фолиото от SOS топлинните продукти?

За да постъпи кислород към активните вещества, опаковката и фолиото трябва да се отстраняват непосредствено преди употреба. Това е единственият начин да започне реакцията и да се отделя топлината.

Могат ли SOS топлинните пластири да се подрязват?

SOS топлинните продукти не трябва да се режат или повреждат по никакъв начин, тъй като това може да доведе до изтичане на съдържанието и / или постъпване на прекалено много кислород към активните вещества. Това може да доведе до силно развитие на топлината, което може да причини изгаряния.

Могат ли SOS топлинните продукти да се използват през нощта?

Тъй като по време на сън имаме намалена чувствителност към топлината и може да се упражнява натиск върху топлинния пластир (например при лежане върху него), прилагането на SOS топлинни продукти по време на сън не се препоръчва, тъй като съществува риск от изгаряния на кожата.

Защо SOS топлинните продукти не са горещи?

Реакцията на желязото, въглищата и кислорода води до отделяне на лека топлина от приблизително 40 ° С. Пълното развитие на топлината отнема около 30 минути. Ефектът на продукта не се определя от топлината, която се усеща върху кожата, а от дълбочинното действие на продуктите. Дори ако продуктът не се възприема от кожата като особено топъл, продуктите разгръщат дълбоко действащ и релаксиращ ефект. При по-висока температура рискът от изгаряния на кожата ще се увеличи значително. След около 8 часа химическата реакция е протекла изцяло, пластирът се е втвърдил и може лесно да се отстрани.

Колко време трае оделянето на топлина при SOS медицинските изделия?

Топлината която се отделя от SOS топлинния пластир, SOS топлинния колан и SOS топлинната обвивка е в продължение на 8 часа. Само топлината, която се отделя от SOS пластира за регулиране на болка е в продължение на 12 часа.

Подходящи ли са SOS топлинните продукти за употреба от диабетици?

Усещането за болка при диабетици често е ограничено.  Например ако пластирът е твърде горещ, това често не се забелязва. Ето защо, диабетици трябва да бъдат много внимателни, когато използват SOS топлинните продукти.

 ДРУГИ SOS МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ И ПРОДУКТИ 

Може ли да се посещава плувен басейн след като сме използвали SOS шампоан против въшки?

Ако всички възрастни въшки са били унищожени от SOS шампоана за въшки, можете спокойно да отидете на басейн. Останалите яйца (гниди) се придържат здраво към косата и могат да бъдат отстранени само със специален гребен. Тъй като такова прехвърляне във водата може да бъде изключено, няма проблем да посетите басейна.

Може ли да се използва SOS шампоан против въшки по време на бременност и при кърмене?

Моля, консултирайте се с лекар или фармацевт за употребата на SOS шампоана за въшки по време на бременност и кърмене.

Как действа SOS шампоана против въшки?

Шампоанът SOS на въшки съдържа естествена активна съставка от кокосови дървета. Кокосовото масло прониква в дихателните отвори на въшките, изсушава ги и ги задушава. Той действа чисто физически и не съдържа химически инсектициди. По този начин яйцата от въшки не могат да бъдат унищожени. Тъй като някои яйца се нуждаят от няколко дни за излюпване, лечението трябва да се извърши 3 пъти на интервали от 7 дни. В случай на силна атака интервалите трябва да бъдат съкратени до 5 - 6 дни.

Какви стойности може да определи SOS тест лентите за урина?

SOS тест лентите за урина Ви предоставят информация за кръвта, захарта и белтъчините в урината. Това може да се използва за заключение за възможни заболявания на уринарния тракт (напр. цистит или бъбречно заболяване) и диабет.

Могат ли SOS тест лентите за урина да се използват по време на менструация?

По време на менструацията е нормално да има малки невидими количества кръв в урината. По време на менструацията използването на SOS тест лентите може да доведе до фалшиви / положителни резултати. Следователно не трябва да се употребяват през това време.

Какво да правя ако SOS тест лентите за урина след употреба са се оцветили?

Оцветяването е индикация, че в урината има кръв, глюкоза или белтъчини. Ако имате такъв резултат, винаги търсете медицинска помощ, за да изясните причината.

Възможно ли е с SOS тест лентите за урина да се определи pH стойността?

 Със SOS тест лентите за урина не може да се определи pH стойността. Те дават само информация за наличие на кръв, захар, както и за белтъчини в урината.

  • SOS Bulgaria

© 2017-2018 SOS Bulgaria. Всички права са защитени. Фотографиите и текстовете на сайта са защитени от закона за авторските права. Всяко копиране на материали и снимки без писмено разрешение на притежателя на авторското право е забранено. По всички въпроси ни пишете на адрес sos.bulgarien@gmail.com

 

SOS е марка на фирма