Как действат SOS загряващите пластири?

Продукти за дълбочинно затопляне на основата на активен въглен и железен прах.

 

Време за четене: 2 минути

Загряващите пластири с активен въглен са самостоятелни подложки за затопляне с надеждно топлинно действие. Пластирите са изработени от щадящ кожата материал, така че съдържащите се в тях вещества реагират при контакт с кислорода и по този начин развиват своята дълбока топлина.

 

Всички SOS загряващи медицински изделия се основават на чистото физическо въздействие на топлината, която не възниква в кожата, но се доставя от външната страна.

Структура и състав на вещества в загряващите пластири

 

Загряващите продукти от SOS съдържат желязо на прах, активен въглен и вода. Веществата са внимателно смесени съгласно изискваните пропорции. Резултатът е гранулат, който се нагрява при контакт с кислород. Този прах се напълва в щадящи кожата въздушно пропускливи торбички от нетъкан текстил, като на разположение са  различни форми и размери. Докато подложките са плътно и въздухонепропускливо опаковани, отделяне на топлина не се извършва.

 

Как се създава топлината?

 

Съдържащият се в загряващите пластири железен прах реагира при контакт с кислород под формата на химическо окисляване. Резултатът е реакционна енергия под формата на топлина към околната среда или към мястото на тялото, където се прилага на подложката. Получената температура основно зависи от въздушната проницаемост на пластира или на дрехите, както и от количеството и  съотношението на смесване на веществата.

 

За SOS продуктите се използва особено фин гранулат, за да се гарантира най-високо качество и да се избегне бързото втвърдяване на пластира. Топлинната мощност на SOS топлинните подложки, като SOS загряващ пластир за болки в мускули и стави, SOS загряващ пластир за болки в рамената и врата и SOS затоплящ колан трае до 8 часа, докато за SOS загряващия пластир за менструални болки достига дори до 12 часа.

На същия принцип функционират и сезонните артикули SOS загряващ пластир за ръце и SOS загряващ пластир за крака.

 

SOS загряващите пластири се приемат много добре от кожата.

 

За SOS топлинните продукти се използват особено щадящи кожата материали. В допълнение към това топлината се отделя не от дразнещи кожата вещества, като например при ABC топлинните подложки, а на основата на химична реакция в самия топлинен пластир. За повече информация вижте статията "По какво се отличават SOS топлинните продукти от ABC пластирите?".

 Подходящи продукти 

Загряващ пластир за болки в мускули и стави

Загряващ пластир за болки в рамената и врата

Затоплящ колан против болки

  • SOS Bulgaria

© 2017-2018 SOS Bulgaria. Всички права са защитени. Фотографиите и текстовете на сайта са защитени от закона за авторските права. Всяко копиране на материали и снимки без писмено разрешение на притежателя на авторското право е забранено. По всички въпроси ни пишете на адрес sos.bulgarien@gmail.com

 

SOS е марка на фирма