Как се лекуват хемороидите?

Непременно променете начина си на живот и се консултирайте със специалист.

Време за четене: 2 минути

Очевидното откриването  е основата за адекватна терапия на хемороидите. Само един проктолог може да диагностицира и лекува вида и тежестта на състоянието.

 

Всеки човек има хемороиди. Ако тези гъбо-подобни съдови възглавнички са увеличени и причиняват болка, говорим за възпалени хемороиди.

Не се страхувайте от специалиста по ендокринология

 

Ако анусът ви се превръща в проблемна зона, посещението при специалист не трябва да се отлага. Проктолозите са специалисти по заболявания на ректума и дебелото черво. Те  могат да определят дали симптомите се състоят предимно от увеличени хемороиди и ако е така, на какъв етап се намира болестта . Ранната диагноза способства много за пълното възстановяване.

Терапията зависи от четирите възможни етапа на заболяването

В началния етап причините все още могат да бъдат премахнати. Те включват грижа за тялото за чувствителната  анална област, промяна на някои хранителни навици, по-голям прием на фибри и течности, повече движение и контрол на наднорменото тегло.

 

Първите признаци на сърбеж и парене могат да бъдат лекувани с подходящи мазила, свещички и тампони. Те носят облекчение и възпрепятстват възпалението. В допълнение към облекчаването на симптомите са използване на мехлем, свещички, анални тампони и седалкови вани.

При втория етап могат да се извършват и амбулаторни процедури. При склерозиране хемороидите се излекуват,  свиват и накрая умират.

 

Също така връзването на хемороидите с еластичен пръстен - на специализиран език  наречено лигатура - позволява на съдовете да умират от прекъсването на кръвоснабдяването.

 

По време на замразяване (криотерапия) с помощта на райски газ или течен азот, хемороидите се замразяват при минус 90 градуса. В случай на инфрачервена коагулация, хемороидите се нагряват силно с помощта на инфрачервена светлина, така че тъканта се остъргва и преформулира.

 

Операцията е последната опция за терапия. Хемороидите се отстраняват от ануса чрез скалпел.


Много терапевтични интервенции често решават симптомите само за известно време, но те не могат напълно да се борят срещу болезнената причина.

 Подходящи продукти 

Мехлем против хемороиди

  • SOS Bulgaria

© 2017-2018 SOS Bulgaria. Всички права са защитени. Фотографиите и текстовете на сайта са защитени от закона за авторските права. Всяко копиране на материали и снимки без писмено разрешение на притежателя на авторското право е забранено. По всички въпроси ни пишете на адрес sos.bulgarien@gmail.com

 

SOS е марка на фирма