Какво представлява макрогол (macrogol) и как действа?

Натурално и внимателно решение за запека

Време за четене: 2 минути

Макроголът е надеждна, добре понасяна активна съставка, използвана при лаксативите. Благодарение на високата си способност за свързване с вода, той се разтваря лесно и противодейства на инерцията на червата. Запекът може да бъде много неприятен. Макроголът като слабително средство може да помогне безопасно и ефективно.

Какво представлява макрогол и къде се прилага?

 

Макроголът е синтетично произведена молекула. Под формата на бял прах се използва за приготвяне на разтвор за пиене. Макроголът се използва за свързване с определено количество вода, при което прахът се приема предварително разтворен. Тъй като е възможно да се увеличи количеството на изпражненията, Macrogol е идеален като слабително средство при запек .

Как действа макроголът като лаксатив?

Благодарение на високия капацитет за свързване с вода на Macrogol - сравним с гъба – може да се транспортира в червата много течност. Това води до увеличено движение на червата и в крайна сметка до безразборна екскреция на изпражненията в случай на запек.

Противно на другите лаксативи, Macrogol, в комбинация с електролити, не лишава тялото от съответната течност от препарата с вода, а го отвежда директно в червата. Това гарантира, че лаксативът осигурява възможно най-голяма безопасност и ефикасност дори при продължителна употреба. Друго предимство на макрогола е, че първият ефект не е атакуващ, а лек, защото първо трябва да влезе в дебелото черво, което обикновено отнема един до два дни.

Макроголът действа чисто физически и не се метаболизира от организма. Активното вещество напуска организма непроменено и води до липса на привикване. Поради това макроголът е подходящ и за хроничен запек. Също така, не са известни клинично значими взаимодействия с други лекарства.

Макрогол като SOS Слабително средство

Безопасноста и ефикасността на SOS Слабително средство с макрогол като активно вещество е оценена в съответствие с изискванията на Директивата 93/42 / ЕИО за европейските медицински изделия. Допълнителна информация за продукта, приложението и Marcogol като активна съставка могат да бъдат намерени в листовката за употреба на SOS лаксативи.

 Подходящи продукти 

Слабително средство с макрогол

  • SOS Bulgaria

© 2017-2018 SOS Bulgaria. Всички права са защитени. Фотографиите и текстовете на сайта са защитени от закона за авторските права. Всяко копиране на материали и снимки без писмено разрешение на притежателя на авторското право е забранено. По всички въпроси ни пишете на адрес sos.bulgarien@gmail.com

 

SOS е марка на фирма