Какво представлява Микро среброто  (Microsilber) и как действа то?

Естествена защита срещу широк спектър от микроби

Време за четене: 2 минути

Микро среброто (среща се написано като Microsilber, а така също и Mikrosilber), предотвратява прекомерния растеж на микроби върху кожата и противодейства на възпалението.

 

Microsilber: може да помогне при екзема и при суха кожа.

Медицинската употреба на среброто датира далече в миналото

 

Още във времето преди Христос хората са съхранявали вода в сребърни съдове, за да я предпазват от микроби. А в стария Египет са поставяли сребърни фолия за излекуване на рани на увредена кожа. В днешно време Microsilber е отново актуален, тъй като много бактерии развиват мултирезистентност към антибиотиците и с това те губят антимикробното си действие. 

Преоткриването на среброто за локална употреба

В козметиката среброто отдавна е въведено като оцветител. Сега среброто изпитва истински ренесанс като активна съставка в продуктите за грижа за кожата. Основната му особеност е облекчаване на кожата от прекомерна поява от бактерии и гъбички. Може да се употребява и превантивно, за да се противодейства на нежеланите бактерии в зародиш.

Как действа Microsilber?

Медицинските и антибактериални (бактерицидни) свойства на среброто са научно доказани. Среброто предпазва от широк спектър от различни микроби  като бактерии или гъбички и предотвратява възпалението.

 Microsilber е една иновативна физическа форма от метално сребро .

Когато се прилага външно, веществото остава върху кожата и не се абсорбира в и през кожата. Microsilver освобождава малки количества сребърни йони, които лежат върху повърхността на кожата и имат локален антибактериален ефект. Този антибактериален ефект на сребърните йони може да увреди клетъчната структура на бактериите и други микроорганизми и по този начин да предотврати разпространението им.

Microsilver може да предотврати инфекции, да укрепи защитната бариера на стресираната кожа и дори да удължи времето между атаките на невродермит.

 Подходящи продукти 

Микро сребърен крем за суха кожа, 100 мл

Микро сребърен лосион (балсам) за крака, 75 мл

Микро сребърен лосион за суха кожа, 200 мл

  • SOS Bulgaria

© 2017-2018 SOS Bulgaria. Всички права са защитени. Фотографиите и текстовете на сайта са защитени от закона за авторските права. Всяко копиране на материали и снимки без писмено разрешение на притежателя на авторското право е забранено. По всички въпроси ни пишете на адрес sos.bulgarien@gmail.com

 

SOS е марка на фирма