Поради голямата си повърхност кожата ни е силно изложена на влиянието на околната среда. Алергените, които се съдържат в храната или в козметичните и хигиенни продукти, могат допълнително да натоварят кожата. В допълнение, стресовите ситуации често нарушават външния вид на кожата. Резултатът може да бъде напрежение, сърбеж или зачервяване. Дори болести като екзема или псориазис могат да предизвикат симптомите, свързани със суха и сърбяща кожа. С правилна грижа, кожата може да бъде подпомогната да се възстанови и да си възвърне естествения баланс. SOS е разработила серия медицинскa грижa за кожата с микро сребро специално за нуждите на суха, раздразнена кожа и за атопичен дерматит.

Какво е микро сребо и как действа?

Още по времето преди Христa хората са съхранявали водата в сребърни кани, за да я предпазват възможно най-много от микроби. Древните египтяни пък са нанасяли сребърни фолиа за зарастване на рани върху кожата. В наши дни микро среброто е още по-актуално, тъй като много бактерии развиват резистентност към различни лекарства и антибиотици и следователно последните губят своя антимикробен ефект. Микро среброто се е доказало като активна съставка в продуктите за грижа за кожата. Неговата забележителна характеристика е предпазване на кожата от прекомерна колонизация на бактерии и гъбички. Употребата му също може да бъде и превантивна, за противодействие срещу микроби и гъбички . Когато се прилага външно, веществото остава върху кожата, така че не се абсорбира в и през кожата. Микро среброто отделя малки количества сребърни йони, които се отлагат на повърхността на кожата и имат локално антибактериален ефект.

Клинично доказани продукти с Микро сребро за безопасна и сигурна употреба

SOS крем за тяло с микро сребро, SOS лосио и SOS балсам за крака са освободени от нано сребро. Те съдържат чисто високосъвместимо микро сребро. Съвместимостта на SOS продукти с микро сребро с кожата е тествана и оценена като много добра.

  • SOS Bulgaria

© 2017-2018 SOS Bulgaria. Всички права са защитени. Фотографиите и текстовете на сайта са защитени от закона за авторските права. Всяко копиране на материали и снимки без писмено разрешение на притежателя на авторското право е забранено. По всички въпроси ни пишете на адрес sos.bulgarien@gmail.com

 

SOS е марка на фирма