Защо трябва сега да лекувате гъбичките по ноктите?

Красиви крака за през цялата година

 

Време за четене: 2 минути

Сандалите са все още в гардероба за обувки и до летния плувен сезон има известно време. Докато краката ви са все още в дебели обувки и чорапи, патологично променените нокти на краката могат да растат без да забележите промените. Вашето собствено чувство за срам и критичните погледи остават встрани. Тъй като въз основа бавния растеж на ноктите лечението на гъбичките е в продължение на месеци, вече трябва да започнете лечението.

 

Гъбичките по ноктите на краката не правят добро впечатление. С практични щифтове под формата на писалки и лакове гъбичките на ноктите могат да се лекуват.

Заболяванията на ноктите под форма на гъбички е предимно естетически недостатък

 

Появата на гъбички по ноктите не е нито красиво, нито приятно, но за щастие, в зависимост от сериозността на заболяването, е успешно лечимо. Често гъбички по ноктите (заболяване известно в медицината като Onchykose), които могат да се появят по ръцете и краката, не се забелязват веднага. Чупливи нокти или очевидно безвредно удебеляване, в комбинация с ивици или петна не се приемат веднага за гъбично заболяване. При патологично променени нокти и медицински потвърдена диагноза, във всеки случай е ясно, че подходящото лечение може да започне.

При гъбички по ноктите са възможни следните симптоми:

  • чупливост на ноктите

  • отстраняване на отделните пластове нокти

  • бели линии или петна

  • белезникаво до жълто-кафяви оцветявания

  • удебеляване на нокътната плочка

  • възпаление на нокътното ложе

  • ронлива повърхност на ноктите до разпадането на нокътя

  • черно оцветяване от гъбички (Aspergillus niger)

 

Как се развива заболяването гъбички по ноктите?

Най-често видът на гъбичките са предимно филаментозни гъбички, известни в медицината като Dermatophyten. Плесените причиняват рядко деформирани нокти.

 

Най-често срещаните гъби проникват под свободния ръб на нокътната плочка в нокътното легло. Те продължават по-нататък към корена на ноктите, атакуват го и той променя своите размери. В резултат на това възниква промяна в цвета и деформиране на нокътната плочка. В крайна сметка, гъбичките разрушават нокътната плочка и защитното скеле се разтваря.

Съвремнно лечение с лакове, писалки и щифтове

Когато се изясни, че ноктите са били засегнати от гъбички, лечението е от съществено значение. От една страна трябва да се овладеее разпространението на гъбичната инфекция, а от друга страна трябва да е възможно бързото образуване на нови здрави нокти. В първия етап на лечение се използват противогъбични лакове за нокти и шифтове под формата на писалки със съответните активни вещества. Обработката на ноктите с лечебната субстанция се извършва според указанията всеки ден, в продължение на най-малко четири седмици до няколко месеца до израстването на нов здрав нокът.

Рецепти за самостоятелно лечение на гъбички по ноктите

Клинично изпитани медицински продукти като SOS писалка против гъбички по ноктите подобряват бързо структурата на нокътя при микробиологични увреждания на ноктите от гъбички. При ежедневна употреба писалката против гъбички по ноктите насърчава здравословния растеж на ноктите, като се предотвратяват и нови инциденти от инфекция. В допълнение, съществуващото оцветяване на ноктите започва да изчезва и външният им вид се подобрява. Употребата на SOS писалката против гъбички по ноктите е проста и лесна. Само след две седмици първите резултати са налице.

 Подходящи продукти 

Писалка против гъбички по нокти

  • SOS Bulgaria

© 2017-2018 SOS Bulgaria. Всички права са защитени. Фотографиите и текстовете на сайта са защитени от закона за авторските права. Всяко копиране на материали и снимки без писмено разрешение на притежателя на авторското право е забранено. По всички въпроси ни пишете на адрес sos.bulgarien@gmail.com

 

SOS е марка на фирма