Какви са причините за болки в гърба и шията?

Мускулите и гръбначният стълб страдат обикновено след непривични, едностранни и твърде много движения

 

Време за четене: 2 минути

Гърба и врата са податливи на болка, защото са подложени на продължителни натоварвания. По-голямо и неправилно натоварване, износване и липсата на физическа активност са водещите причини.

Погрешната поза на тялото е една от основната причина за болки в гърба и рамената.

Вечният проблем с кръста

 

От врата до слабините 24 прешлена се грижат за това, при всички движения и позиции кръста да остане достатъчно стабилен, но и в същото време достатъчно гъвкав. Гръбначният стълб обхваща гръбначния мозък с мрежа от нерви, която предава импулсите между мозъка и тялото. Тази сложна структура с много структурни компоненти е податлива на болезнени дисфункции.

 

Лошата поза или неправилно позициониране са основните причини

 

Работа свързана с еднократно или многократни натоварвания може да доведе до неправилна стойка. От това мускулите, сухожилията и ставните връзки се претоварват и започват да болят. Често неправилната поза води до каскада от болки. Накрая човек не може да прави разлика дали страданията са резултат от първоначалната  неправилна позиция или от получената вече от това поза. Затлъстяването също може да създаде проблем на гърба.

Болките в кръста са неостаряващи

 

Деформации на гръбначния стълб, като например кифоза или сколиоза могат да възникнат още в детството и са често източник на болка, която може да се появи в зряла възраст. Ако деформациите на гръбнака се открият навреме, може да се започне ефективно лечение с физиотерапия.
С възрастта, еластичността на гръбначните дискове, тоест буферът между прешлените, намалява и предизвиква постоянни оплаквания при триене. Хроничните болки в гърба могат да се получат също от съществуващите основни заболявания, тъй като е засегнат гръбнакът. При по-продължителни болки, за да се определи причината задължително трябва да се консултирате с лекар.

Болките в раменете са често от механични причини

В шията се намират седем прешлена, които трябва да поддържат главата с около пет килограма тежест. В предвид на тези условия на натоварване може да си представим, уязвимостта на врата в напрегнатото ежедневие.
Все едно е дали причината е неправилна стойка или наранявания, от камшичен удар. Всичко това оказва силно натоварване върху мускулите, сухожилията и ставните връзки. В зависимост от индивидуалната физика, като резултат се появяват схванат врат, болки в шията, раменете и главата.

 

SOS загряващите пластири са подходящото лекарство

 

При остри или хронични симптоми, които изискват топлинна терапия, се препоръчва използването на SOS загряващи пластири. SOS затоплящият колан премахва напрежението в лумбалната област. За възпалени места на гърба идеално решение е употребата на SOS загряващите пластири за болки в мускули и стави . При схванат врат и неподвижни рамена препоръчваме употребата на SOS загряващ пластир за болки в рамена и врат.

 Подходящи продукти 

Загряващ пластир за болки в мускули и стави

Загряващ пластир за болки в рамената и врата

Затоплящ колан против болки

  • SOS Bulgaria

© 2017-2018 SOS Bulgaria. Всички права са защитени. Фотографиите и текстовете на сайта са защитени от закона за авторските права. Всяко копиране на материали и снимки без писмено разрешение на притежателя на авторското право е забранено. По всички въпроси ни пишете на адрес sos.bulgarien@gmail.com

 

SOS е марка на фирма