Заразен ли е херпесът на устните?

Вирусите са опасни на всеки етап

Време за четене: 2 минути

Херпесите са инфекциозни на всеки етап. Опасността от инфекция е налице по време на образуване, по време на разпукване, а също и по време на лечение. Ето защо винаги се препоръчва да внимавате!

 

 

Когато хората страдат от херпеси трябва задължително да избягват близък контакт с устата.

Опасността от заразяване с херпеси е много висока

 

По правило херпесът е заразен, независимо от това дали е видим на устните или не. Извън тялото обаче рискът от заразяване е нисък. Основните източници на инфекция са пряк контакт между двама души и / или обмен на телесни течности и по-малко контакт с предмети (например дръжки на вратите, телефони, клавиатури и т.н.), които са докосвани от заразения човек.

Това означава, че разпространението на херпес вирусите се осъществява чрез докосване, целуване и сексуален контакт; Вирусните предавания са възможни от човек на човек или от една част на тялото в друга. Може да се окаже, че вирусната секреция от спуканите херпеси заразява също очите и половите органи.

Най-висок риск от инфекция е налице при видими мехурчета

Трябва да бъдете особено внимателни непосредствено преди появата на херпесните мехурчета в стадия на сърбеж и изтръпване, когато се появяват мехури и секреция, както и по време на лечението. Острият риск от инфекция остава, докато кожата отново оздравее.

Носителите на вируса без симптоми също могат да заразят другите

Хората, които са носители на вируса тип Херпес- Симплекс 1 и не развият никакви симптоми, все пак могат да заразят останалите хора. Тези носители на вируси се идентифицират единствено чрез кръвен тест, който открива антителата, които се борят с вируса.

Инфекции поради лошо измити посуда

Благодарение на чувствителната си обвивка, херпес-вирусите бързо умират във въздуха. Независимо от това, предаването на вируси е възможно чрез например недостатъчно измиване на прибори за хранене и чаши.

По-добре измивайте при 60 градуса

 

Дори ако херпес-вирусите, както е описано по-горе, умират във въздуха в рамките на минути , много проучвания все още показват наличие на вируси на носни кърпи или салфетки, използвани от заразните лица. Наличието на херпес-вируси върху текстили е налице при пране на 40 градуса. Дори ако вирусите се унищожат в пералната машина и са по-малко инфекциозни, остава рискът от заразяване. По-безопасно е да перете кърпи и спално бельо при цикъл на работа от 60 ° C.

Във всеки случай табу

При херпесна инфекция трябва да се избягва контакт с тялото. Също така обичайното използване на кърпи, чаши и прибори за хранене е табу, както разбира се също и обичайното пиене от бутилка и споделянето на червилата.

 Подходящи продукти 

Лепенки против херпеси за устни

 Подходящи продукти 

Гел против херпеси за устни

  • SOS Bulgaria

© 2017-2018 SOS Bulgaria. Всички права са защитени. Фотографиите и текстовете на сайта са защитени от закона за авторските права. Всяко копиране на материали и снимки без писмено разрешение на притежателя на авторското право е забранено. По всички въпроси ни пишете на адрес sos.bulgarien@gmail.com

 

SOS е марка на фирма